このイベントは終了しました。

オンラインMICEセミナー~ ADVANCED ~

2021/03/03(水) 14:00 ~

オンライン配信

[主催] 日本政府観光局

お申し込みはこちら チケットの申込方法
対応決済方法

    • 種類
    • 金額(税込)
    • 枚数
    • ADVANCED参加費

      受付期間が終了しました

      受講対象に該当しない方のお申し込みはご遠慮ください。お申し込みいただきました後、主催者にて受講をお断りすることがあります。

      ※申込締切2月25日17時まで
    • ¥10,000
    • -

このイベントでは、領収書データをご利用いただけます

チケットの購入後、「マイチケット」ページ に “領収書データ表示” という ボタンが表示されますので、そちらから領収書データを表示し、必要に応じて印刷をしてください 。

新着情報

    • 2021/03/05(金) 11:20 更新
■事後アンケートについて
オンラインMICEセミナー~ADVANCED~を受講された方を対象に、事後アンケートを実施させていただきます。マイチケット内にアップロードさせていただきましたので、本日セミナー終了後ご回答いただけますと幸いでございます。
10分程度でご回答いただける内容となっておりますので、受講された方全員にご回答いただきたく、ご協力の程よろしくお願いいたします。
※本アンケートにご記入いただきました内容は、次年度以降のセミナーの品質向上を目的とし、セミナー講師及び日本政府観光局(JNTO)、開催運営業務を委託している株式会社野村総合研究所、株式会社ホットスケープで集計・管理させていただきます。
※マイチケットにアクセスできない方に関してはメールでお送りさせていただきます。

イベント概要

■開催概要

本セミナーはMICEの基礎を理解した方で、さらにMICE関連の知識や理解を深めたい方、業務の質を高めたい方向けに企画されたセミナーです。
国際PCO協会(International Association of Professional Congress Organisers ; IAPCO)の講師を迎え、国際会議誘致や開催に係る最新のトレンド、マーケティング、ビッド等、国際会議誘致・開催に必要な知識を学びます。特に今年度はリスクマネジメント、オンライン会議・ハイブリット会議開催手法等コロナ禍で求められるノウハウに着目し、講義、グループワークを通じ日々の業務に役立つスキルの習得を目指します。
※本コースの講義はすべて英語で行われます。

「オンラインMICEセミナー~中級編~」はこちら
https://eventregist.com/e/vPCcyNkAPcx7

■開催日時

2021/3/3(水)14:00~18:00
2021/3/4(木)14:00~18:00
2021/3/5(金)14:00~18:00

■対象

日本国内のMICE関連事業・産業において、国際会議の誘致・開催に係る業務を担当しており、且つ、業務経験年数が5年以上の方で、英語による意思疎通が可能な方。
~Advanced~は英語による講義及び発表となります(同時通訳無し)。

■参加者数

~30名程度

■プログラム

Moderator: Mathias Posch

Wednesday 03 March
13:45 Meeting Hub opens for delegates to meet and network    
14:00 JNTO Welcome To be confirmed Plenary
14:10 IAPCO Welcome, about IAPCO, programme overview, housekeeping Mathias Posch Plenary
14:20 Icebreaker - 15 minutes Andre Vietor Plenary
14:35 Bidding Presentation - 35 minutes  Andre Vietor Plenary
15:10 Bidding Q&A - 10 minutes    
15:20 Site Visits - 25 minutes Andre Vietor & Mathias Posch Plenary
15:45 Site Visits Q&A - 10 minutes Andre Vietor & Mathias Posch Plenary
15:55 Break and networking - 15 minutes   Meeting hub
16:10 Marketing Presentation - 45 minutes Ori Lahav    Plenary
16:55 Marketing Q&A - 10 minutes Ori Lahav Plenary
17:05 Group Work Introduction - 5 minutes Mathias Posch Plenary
17:10 Group Work - 45 minutes   Breakouts
17:55 Wrap up - 5 minutes Mathias Posch Plenary
18:00 Platform Closes    

<Bidding>
The competition amongst destinations to host events is tougher now than ever. This session will look at how to build the strongest possible bid team and how to market your bid by creating a unified brand story around your destination, your people and your wider community of stakeholders. We will also look at how to organise the bid process and provide tips for successful lobbying.

<Site Visits>
Often, after all the research, working on a bid and lobbying, it all comes down to one or two days in your destination with the potential client. However, site visits are seldom given the attention they deserve. This session looks at case studies of successful and unsuccessful site visits, and provides pointers on preparation and what really matters most to clients.

<Marketing>
Today, not only do we need to inform our audience, we need to engage them. In our digital world, it is a challenge to hold the attention of your potential delegates. Social media, email marketing and other marketing tools offer some solutions - but they are still not enough.  This session will introduce new ways and new tools for a modern day PCO to engage prospective delegates.

Thursday 04 March
13:45 Meeting Hub opens for delegates to meet and network    
14:00 Welcome, recap Day 1, programme overview Day 2 Mathias Posch Plenary
14:10 Trends and Meeting Formats Presentation - 45 minutes Mathias Posch Plenary
14:55 Trends and Meeting Formats Q&A - 15 minutes Mathias Posch Plenary
15:10 Introducing Jan Tonkin  Mathias Posch Plenary
15:15 Risk Management Presentation -  35 minutes Jan Tonkin Plenary
15:50 Break and networking - 15 minutes   Meeting hub
16:05 Crisis Management Presentation - 30 minutes Jan Tonkin & Ori Lahav Plenary
16:35 Risk and Crisis Management Q&A - 15 minutes Jan Tonkin & Ori Lahav Plenary
16:50 Group Work - 65 minutes   Breakouts
17:55 Wrap up  - 5 minutes Mathias Posch Plenary
18:00 Platform Closes    

<Trends and Meeting Formats>
The covid-19 pandemic has changed the business meetings landscape dramatically.  What that means for the industry is the focus of this session together with commentary on the future formats of business meetings (in-person, hybrid and virtual).  How to describe the options and associated costs and benefits to clients so they are fully informed when deciding on a format will be addressed.

<Risk and Crisis Management>
This session will raise awareness of the potential risks and crises you are likely to be exposed to in your project management role. You will be equipped with the tools for framing risks and methods of mitigating them.  The approach to identifying a crisis, planning for various scenarios and the tools which need to be in place for a rapid response will also be discussed.

Friday 05 March
13:45 Meeting Hub opens for delegates to meet and network    
14:00 Welcome, recap Day 2, programme overview Day 3 Mathias Posch Plenary
14:10 Financial Management Presentation - 35 minutes  Jan Tonkin Plenary
14:45 Financial Management Q&A - 10 minutes Jan Tonkin Plenary
14:55 Re-introducing Ori Lahav Mathias Posch Plenary
15:00 Legacy Presentation -  30 minutes Ori Lahav Plenary
15:30 Legacy Q&A - 10 minutes Jan Tonkin & Ori Lahav Plenary
15:40 Break and networking - 15 minutes   Meeting hub
15:55 Group Work - 50 minutes   Breakouts
16:45 Participants' Presentations (discussion following each) - 60 minutes Mathias Posch, Ori Lahav & Jan Tonkin Plenary
17:45 Wrap up Mathias Posch Plenary
17:50 JNTO's Closing Comments To be confirmed  
18:00 Platform Closes    

<Financial Management>
Good financial management is essential to a well-run conference. This session covers the general principles of financial management, including budgeting, budget control and cashflow forecasting. We will show you how to build a self-financing budget, forecast revenue and expenditure, create cashflow that dovetails with your budget and ensure no surprises.

<Legacy>
Extending the life of a conference beyond its actual dates and the impact it can make both locally and globally is now an integral part of a PCO’s role.  In this session we share observations about the impacts that can be created and how to guide clients in bringing their ideas to life.

※各講義のタイトルは変更となる場合がございます。詳細はセミナー1週間前に事務局よりお送りします。
※グループワーク及びプレゼンテーションは4名のうちいずれかの講師が担当します。

■講師プロフィール

Ori Lahav
VP Client & Operations, Kenes Group
IAPCO President
Ori Lahav joined Kenes in 2013 as AVP Marketing, bringing more than 15 years of marketing experience to the management team. Ori's expertise includes implementing marketing strategies, ATL/BTL and leading digital campaigns in online/social media channels. He began his career in the communications industry, where he held marketing positions at Internet, voice and mobile telecom providers. This was followed by a senior role in the automotive sector with a start-up that raised US$ 900M to manufacture electric cars. After 4 years in the company, Ori moved to managing the Client Accounts & Operations unit. In the beginning of 2017, Ori also became an IAPCO Council Member (IAPCO - the International Association of Professional Congress Organisers). Ori holds a BA in Statistics from the University of Haifa and an MBA from the University of Derby, UK.

Mathias Posch
President, International Conference Services Ltd IAPCO Immediate Past President With its Headquarters in Vancouver, Canada and branch offices in Toronto, Denver, London, Vienna, Barcelona, Singapore and Tokyo, the company manages conferences around the globe - in 38 countries on 6 continents thus far. Mathias is President of IAPCO and as such leads the organisation's expansion and outreach programme. He is a respected industry expert and has been invited to speak at numerous international and national conferences around the globe. Further he also serves on a number of Advisory Boards and consults international scientific and medical associations on their global strategy.

Jan Tonkin
Managing Director, The Conference Company Chair, IAPCO Training Academy Jan has worked in the meetings business all her professional life, both in the UK and New Zealand. She founded The Conference Company in 1990 and today is the hands-on managing director of the busy company which has offices in Auckland and Sydney. Her team organises meetings of all shapes and sizes throughout Australasia and beyond, with particular expertise in association conferences and their exhibitions, government meetings and awards programmes.Her other hat is that of educator and leader in the international meetings world. She is a former President of IAPCO and Chair of the Association's Training Academy.

André Vietor
Managing Director, BCO Congresos
IAPCO Member
André, a native German, started his career in the hotel industry before moving to the PCO business in 1995.  Currently he leads BCO Congresos, the congress division of Grupo Barcel  dedicated to meetings management, association management and business events consulting. Andr  is an expert and professional consultant in business plan development, planning of bid strategies and management of bid presentations, destination marketing as well as association development. He served IAPCO as a Council member for 18 years, holding the position of President as well as Chair of the Training Academy among others.

■チケットのお申し込みについて

・お申込には、EventRegistへの会員登録が必要です。
・お申込いただいたチケットのキャンセル・返金については承りかねますので、予めご了承ください。
・領収書の発行はチケット購入後、マイチケット内の「2020年度MICE 人材育成研修-上級」のチケット内にダウンロードボタンが表示されます。
・請求書払いをお求めの方はページ一番下にございます、「主催者へのお問い合わせはこちら」よりお問合せください。
※本セミナーの開催運営業務は株式会社野村総合研究所に委託しています。領収書は株式会社野村総合研究所及びその委託先である株式会社ホットスケープが運営する「JNTOオンラインセミナー事務局」名で発行します。

■オンライン視聴方法

1. ご登録後、EventRegistにログインしたまま、「マイチケット」画面にアクセスしてください。
2. ご登録いただいた「2020年度MICE 人材育成研修-上級」のチケットを選択してください。
3. チケット内に表示されるリンクにアクセスしてください。
※リンクはイベント当日に表示されます。
※本セミナーは、Zoomにて実施いたします。事前にZoomをダウンロードの上、ご準備ください。

■推奨デバイス

<Mac>
macOS XとmacOS 10.9以降
<Windows>
Windows 10*
注:Windows 10を実行しているデバイスの場合、Windows 10 Home、Pro、またはEnterpriseを実行する必要があります。Sモードはサポートされていません。
Windows 8または8.1/Windows 7
<モバイルデバイス>
Surface PRO 2またはWin 8.1以降
注:Windows 10を実行しているタブレットの場合、Windows 10 Home、Pro、またはEnterpriseを実行する必要があります。Sモードはサポートされていません。
iOSとAndroidデバイス/Blackberryデバイス
※モバイルデバイスでの参加は資料などが見えずらい可能性がございます。PCでのご参加を推奨しております。
<その他>
Ubuntu 12.04以降/Mint 17.1以降/Red Hat Enterprise Linux 6.4以降/Oracle Linux 6.4以降/CentOS 6.4以降/Fedora 21以降OpenSUSE 13.2以降/ArchLinux(64ビットのみ)

■お申込者の個人情報は以下の目的のために利用させて頂きます。

下記以外の目的で個人情報を利用する場合は、改めて目的をお知らせし、同意を得るものといたします。
お申込者の個人情報については、次へ提供することを予定しています。
提供先1:本セミナー主催団体の独立行政法人 国際観光振興機構 Japan National Tourism Organization(JNTO)
提供先2:本セミナーの開催運営業務を担当する株式会社野村総合研究所
提供先3:本セミナーの開催事務局を担当する株式会社ホットスケープ

■注意事項

受講対象に該当しない方のお申し込みはご遠慮ください。お申し込みいただきました後、主催者にて受講をお断りすることがあります。

終了したイベント

開催日時

開始日時:2021/03/03(水) 14:00

開催場所

オンライン配信

主催者情報

日本政府観光局